Alla, utan undantag, kläs av sina fasader och sin tillkämpade civilisation.
— Ulrika Stahre, Aftonbladet
Den träffar mitt i prick.
(...)
En snyggt ritad och sammanhängande historia som slutar så att du verkligen vill läsa uppföljaren.
— Gefle Dagblad

Zelda 6 - Allt är normalt

Kartago 2017

 

I den sjätte boken om Zelda slits hon mellan ambition och hedonism, hybris och mindervärdeskomplex. Zelda slåss mot prekariat, patriarkat och rädslan för att aldrig bli något mer än en kreativ mångsysslare från Braxå.

Lina Neidestam berättar med samma driv, humor och drastiska vändningar som tidigare, men historierna blir längre och vi får också en djupare inblick i övriga karaktärers känsloliv. Genom allt lyser den starka vänskapen mellan huvudpersonerna igenom, en vänskap som överlever allt från fyllebråk, graviditetsbesvär, arbetslöshet och besöket från en excentrisk mamma.

Neidestams karaktärer har gått från att bara vara ett galleri med figurer som levererar komiska situationer, och blivit personer som jag faktiskt bryr mig om. Detta dessutom utan att serien blir mindre rolig.

9/10
— Katie Collmar, dagensbok.com

Zelda 5 - Täckning saknas

Kartago 2016

 

Zelda saknar täckning, på betalkortet, bostadsmarknaden och kärlekskontot. Men framförallt i mobilen, för i farsans källare på landet finns varken wifi eller 3G. I den femte boken om Zelda har Stockholm återigen spottat ut den ambitiösa mediefeministen och hon lägger om strategin i ett mögligt pannrum hos sin sjukskrivne far, söker tröst i ett ekokollektiv hos höggravida vännen Karma och far till Värmland med kompisgänget. 


Zelda 4 - Uppbrott och utbrott

Kartago 2015

 

Zelda har plötsligt fått allting hon kämpat för och ändå är det något som skaver. Den "öppna" relationen med Cesar är för trång, Stockholm ger henne klasskomplex, det hett efterlängtade mediajobbet framkallar mest skamkänslor och hur mycket hon än läxar upp sin omgivning så lyckas hon fortfarande själv inte leva som hon lär.
 

I Uppbrott och utbrott lyfter Lina Neidestam perspektivet på flera ställen och visar på strukturer och beteendemönster som förtrycker kvinnor i både den mediala offentligheten och på arbetsplatsen. Hon gör det rappt, vasst och roligt.
— Hanna Jedvik, Göteborgsposten

Zelda 3 - Zelda vs. patriarkatet

Kartago 2013

 

Zelda har efter konstskolestudier och backpackande flyttat till Stockholm för att "bli någon". Hon bor i en unken cykelkällare med sin barndomsvän Sebastian och jobbar oavlönat på en skvallertidning för att få in en fot i mediebranschen. Men raketkarriären uteblir och Zelda tröstar sig med den nya kärleken Cesar, en kvasi-intellektuell kulturkofta med rostig kvinnosyn.
 

Den mest vältecknade svenska serien just nu.
— Dagens Nyheter

Zelda 1 & 2 - De första ljuva åren

Kartago 2015

 

De två första böckerna om Zelda är sedan länge slutsålda. Nu finns dom åter att läsa i denna samlingsvolym.

Lina Neidestam är nog det finaste vi har. Hon är en mästare på att fånga detaljer och stämningar med penna och pensel.

Lina Neidestam blir förstås bara skickligare och skickligare hela tiden. Och roligare. Men hon var bra även när hon började teckna Zelda 2007. Detta påminns man om nu när ett urval av de två första Zeldaböckerna (som väl antagligen blivit slutsålda) ges ut som en samlingsvolym under titeln De första ljuva åren.
— Jan Hoff, Bild & Bubbla

Berättelser från Engelsfors

Rabén & Sjögren 2013

I den fiktiva staden Engelsfors utkämpar De utvalda, en grupp gymnasieelever med magiska krafter, en strid för att stoppa världens undergång - och för att klara sig genom tonåren.

Här utvecklas historien i serieform. Författarparet Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg har jobbat tätt ihop med tre av Sveriges bästa serietecknare: Kim W. Andersson, Karl Johnsson och Lina Neidestam.
 


Utgångna titlar

 

Titeln utgången

Zelda 2 - Kampen fortsätter

Kartago 2012

 

Feminismen blir lika mycket en tvångströja som ett vapen. Det enda som är okomplicerat är hennes sexuella begär, som alltid är lika starkt och okuvat. Och - hennes hjältinnestatus
— Dagens Nyheter

Titeln utgången

Zelda

Kartago 2009

 

Lina Neidestam har lyckats skapa en karaktär som feminist såväl som antifeminist kan skratta med, och åt! Den bästa svenska serie idag som skildrar livet som åttiotalist och kvinna, med alla mediadrömmar och bloggdraman inkluderat. Jag är bara avundsjuk för att jag inte kom på det själv.
— Hanna Fridén

Titeln utgången

Maran

Kolik förlag 2011

 

Grafisk roman om erotiska väsen i nordisk folktro.  Belönad med Nöjesguidens litteraturpris 2011 samt nominerad till Urhunden. Skapad med stöd av Konstnärsnämnden.

Lina Neidestams suggestiva stil är både trolsk och oerhört cool. Det är vacker, intelligent och feministisk folktroporr.
— Isabelle Ståhl, Nöjesguiden

Utländska titlar

 
zelda-frankrike.jpg
 

Zelda - La lutte continue

EP Media 2017 (Frankrike)